De eerste schop in de grond in Vinkel

Op donderdag 6 december ging de eerste schop symbolisch in de grond om de aanleg van het glasvezelnetwerk in Vinkel, Geffen, Nuland en Kruisstraat af te trappen. E-Fiber en de gemeentes (Oss en ‘s-Hertogenbosch) hebben dit mooie moment samen met betrokkenen gevierd. Na een lang voortraject is het moment eindelijk daar. De graafwerkzaamheden starten in Vinkel. Daarna zullen de andere dorpen ook worden aangesloten.

Een gezamenlijk initiatief
Mike van der Geld, wethouder duurzaamheid van de gemeente ‘s-Hertogenbosch kijkt uit naar deze nieuwe ontwikkeling: “Glasvezel kan veel meer data aan dan de huidige kabel die er ligt. Ik verwacht dat de vraag naar grote hoeveelheden data alleen maar zal stijgen in de toekomst. Glasvezel kan die hoeveelheid aan en is daarom een uiterst toekomstbestendige infrastructuur.”

Gratis aansluiting
E-Fiber legt samen met aannemer Spitters het glasvezelnetwerk aan. Eric Vos, directeur van E-Fiber, laat weten dat alle adressen, ook in het buitengebied, kosteloos worden aangesloten op het netwerk. De aanleg van het glasvezelnetwerk is voor alle huishoudens gratis. Om ook kosteloos te worden aangesloten op het netwerk dien je zo snel mogelijk een glasvezelabonnement af te sluiten via een van de beschikbare providers. Gebruik de handige keuzehulp om er achter te komen welke provider en abonnement het beste bij je past.

Wil je op de hoogte blijven van de planning en werkzaamheden? Download dan gratis de BouwApp via AppStore of Google Play.