Aanleg van glasvezel gestart!

Na een intensieve en succesvolle vraagbundeling is het moment eindelijk daar. De aanleg van glasvezel in Koggenland is van start gegaan! In januari starten de schouwwerkzaamheden in Obdam, waarna de andere dorpen zullen volgen.

Tijdens de aanlegperiode kun je nog zonder activeringskosten overstappen op een aangesloten glasvezelprovider naar keuze. Gebruik hiervoor de keuzehulp en kies het abonnement dat het beste past bij jouw wensen en budget.

Planning

De aanleg van het glasvezelnetwerk in zowel de dorpskernen als in de uitgestrekte buitengebieden is gestart. Globaal ziet de planning voor de oplevering van het netwerk er als volgt uit:

  • Obdam – september 2019
  • De Goorn – november 2019
  • Avenhorn – januari 2020
  • Ursem – maart 2020
  • Hensbroek – februari 2020
  • Spierdijk – maart 2020
  • Zuidermeer – januari 2020
  • Berkhout – maart 2020
  • Scharwoude – februari 2020
  • Oudendijk – februari 2020

Bekijk de gedetailleerde planning hier. 

Wil je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de aanleg bij jou in de buurt? Download dan Iedereen Glasvezel App in de App Store en de Google Playstore.

vergelijk

Benieuwd naar het aanbod?

Vergelijk de providers, maak een keuze en sluit af!

Providers

Ook tijdens de aanleg kan je je nog steeds inschrijven bij een provider. Doe hier de gratis keuzehulp of klik hiernaast op het logo van een van de providers. Zo kies je zelf de provider die het beste bij je past.

Iedereen Glasvezel

Status

Graafwerkzaamheden

Glasvezel Informatiepunten

Vragen over glasvezel? Of hulp nodig bij het kiezen van een glasvezelabonnement? Onze glasvezel informatiepunten zijn dagelijks geopend bij onderstaande resellers:

EP-Klaver Obdam                         Dorpsstraat 126, Obdam
Floris Elektrotechniek                De Goorn 27, De Goorn 
VDB Computers                            Vlakdissel 9, De Goorn
Kemkes                                            Nieuwsteeg 1c, Hoorn
Telcom Totaal                                Vlakdissel 9, De Goorn
AT Computer Services                 Klipper 10, Obdam 

Veelgestelde vragen
Iedereen Glasvezel

Bedankt!

Namens alle betrokken partijen willen we de glasvezelsupporters bedanken voor hun inzet en hulp. Samen hebben we ervoor gezorgd dat er supersnel internet in Koggenland is gekomen. Hierdoor kan nu iedereen genieten van een stabiel en toekomstbestendig netwerk!

Supporter worden

De heer Willems
Sint Anthonis
"De overstap van Ziggo naar mijn nieuwe provider Trined ging vlekkeloos en ik ben erg tevreden. Ik fotografeer veel en het uploaden van al mijn materiaal is nu geen probleem meer. Ook de kwaliteit van mijn televisiebeeld is enorm vooruit gegaan. Het beeld is echt haarscherp. "
Marien Tielemans
Boekel
"Het is gewoon ontzettend fijn om nu eindelijk een goede infrastructuur van het internet te hebben. Bovendien zijn er zoveel diensten die gebruik maken van internet, zoals thermostaten en slimme meters. Dat draadje wordt steeds belangrijker.”
Freek van Beek
Ridderkerk
“Als ik grote bestanden moet downloaden, duurt het soms uren voordat ik iets binnen heb. Met glasvezel zijn we wél klaar voor de toekomst. We hebben allemaal behoefte aan een betere verbinding, laten we het dan ook gelijk goed doen. Desnoods regel ik die graafmachine wel!”
Peter van Loon
Ridderkerk
“Ik heb geen moment getwijfeld om me in te schrijven voor glasvezel. De snelheid gaat gigantisch omhoog, het netwerk wordt stabieler, bedrijven kunnen snel met elkaar communiceren én de prijs gaat omlaag. Dat kan ik niet laten liggen!”
Gerrit Daanen
Land van Cuijk
"Ik geloof hier heilig in. Als we dit met z’n allen doen, dan is het haalbaar. Ook in het buitengebied. Dit is voor de toekomst van onze regio erg belangrijk!"